Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS.

Datum/Tijd

08/06/2017 (Hele dag)

Hoe werkt het?

Je schrijft je in als deelnemer aan de Tour du ALS en betaalt eenmalig 125 euro. Je krijgt hiervoor een prachtig Tour du ALS tenue twv 100 euro, professionele verzorging van het Rode Kruis voor, tijdens en na de klim en een geweldig eindfeest op de Mont Ventoux met alle deelnemers. Belangrijker nog is de onvergetelijke ervaring en de bijzondere bijdrage die je levert om ALS de wereld uit te trappen!

Je kunt als individu meedoen of met een team. Uitgangspunt is dat elke individuele deelnemer zijn mooie prestatie voor minimaal 1500 euro laat sponsoren om zo geld in te zamelen voor de Stichting ALS. Het bedrag van 1500 euro is het gekozen streven, omdat er 1500 ALS patiënten zijn in Nederland. Het mooie is: elke euro die jij via sponsoren inzamelt, gaat naar de strijd tegen ALS!

Reis en vervoer regel je zelf. Bij voldoende animo kan de organisatie georganiseerd vervoer regelen, je kunt jouw interesse hiervoor aangeven in het aanmeldformulier. De groepsreizen voorzien in de behoefte dat zowel de heen- als terugreis evenals het verblijf van enkele nachten in Frankrijk tot in de puntjes is geregeld. Bij voldoende belangstelling bestaat de mogelijkheid dat we wederom groepsreizen gaan aanbieden.

Kijk hier voor veelgestelde vragen

Doe je mee? Kies nu je uitdaging en schrijf je in onderaan de pagina!

Uitdaging 1 – De Kale Berg


Route voor hardlopers/wandelaars

Route voor fietsers

Tijdens deze uitdaging beklimmen deelnemers de Mont Ventoux 1 keer vanaf de Bédoin-zijde. Dit is de meest bekende en zwaarste kant van de berg die ook het vaakst werd beklommen in de Tour de France. De wandelaars en hardlopers starten respectievelijk om 08:30 en 09:00 vanuit Bédoin. Vanaf 07:30 zal er een shuttledienst worden verzorgd tussen de finishplaats in Mazan en de startlocatie in Bédoin. De fietsers starten met de massastart, waar ook de Meesters en Malloten aansluiten, om 10:00 vanaf de startlocatie in Bédoin. Het is mogelijk om samen met andere fietsers geneutraliseerd te fietsen van de finishlocatie in Mazan naar de startlocatie. Vanaf de top van de Mont Ventoux is het mogelijk om af te dalen per fiets of met de shuttledienst naar de finishlocatie te worden gebracht.

Indicatie starttijd wandelaars:08.30 uur
Indicatie starttijd hardlopers:09.00 uur
Indicatie starttijd fietsers:10.00 (massastart)
Aantal kilometers:+/- 62 km fietsen, een halve marathon hardlopen of +/- 21-27 km wandelen, waarbij er +/- 1.597 hoogtemeters worden overwonnen
LET OP!Alle startijden zijn een indicatie en dus onder voorbehoud tot de definitieve routes van 2017 bekend zijn.

Uitdaging 2 – Meester van de Kale Berg

Deze deelnemers beklimmen niet eenmaal, maar tweemaal de Mont Ventoux. Eerst fietsen de deelnemers via de Malaucène-zijde omhoog en daarna nogmaals via de Bédoin-zijde. Om 6:00 start de beklimming van de Mont Ventoux via Malaucène. Voordat de Mont Ventoux via de Malaucène-zijde wordt bedwongen, krijgen de deelnemers ook nog de Col de la Madeleine voor de kiezen. Om bij de startlocatie in Bédoin te komen, is het mogelijk om samen met andere deelnemers met geneutraliseerde tocht om 05:30 vanuit Mazan naar de startlocatie in Bédoin te fietsen. Na de eerste beklimming wordt afgedaald naar Bédoin om samen met alle andere fietsers de massastart te beleven. De tweede beklimming van de Mont Ventoux via de Bédoin-zijde is de meest bekende en zwaarste kant van de berg. Deze werd ook het vaakst beklommen tijdens de Tour de France. Vanaf de top van de Mont Ventoux is het mogelijk om af te dalen per fiets of met de shuttledienst naar de finishlocatie te worden gebracht.

Indicatie starttijd meesters:06:00 uur
Aantal kilometers:+/- 134 km fietsen waarbij er +/- 3.159 hoogtemeters worden overmeesterd
LET OP!Alle startijden zijn een indicatie en dus onder voorbehoud tot de definitieve routes van 2017 bekend zijn.

Uitdaging 3 – Malloot van de Kale Berg

Deze deelnemers doen hun naam (Malloot) eer aan en beklimmen zelfs driemaal de Mont Ventoux, éénmaal via de Malaucène-zijde, één keer via de Bédoin-zijde en als laatste via de Sault-zijde. Om 6:00 start de beklimming van de Mont Ventoux via Malaucène. Om bij de startlocatie in Bédoin te komen is het mogelijk om samen met andere deelnemers met geneutraliseerde tocht om 05:30 vanuit Mazan naar de startlocatie in Bédoin te fietsen. Na de eerste beklimming wordt afgedaald naar Bédoin om samen met alle andere fietsers de massastart te beleven. De tweede beklimming van de Mont Ventoux via de Bédoin-zijde is de meest bekende en zwaarste kant van de berg. Deze werd ook het vaakst beklommen tijdens de Tour de France. Vanaf de top wordt afgedaald naar Sault, om bij aankomst direct vanuit de zijde van Sault voor de derde beklimming van de Mont Ventoux op één dag te gaan. Bij de derde aankomst op de top van de Mont Ventoux is het mogelijk om af te dalen per fiets of met de shuttledienst naar de finishlocatie te worden gebracht.

Indicatie starttijd malloten:06:00 uur
Aantal kilometers:+/- 184 km fietsen, waarbij er +/- 4.571 hoogtemeters worden beslecht
LET OP!Alle startijden zijn een indicatie en dus onder voorbehoud tot de definitieve routes van 2017 bekend zijn.

Schrijf je nu in

Je moet je aanmelden of registreren om deel te kunnen nemen.

Schrijf je nu in!


Onze partners en vrienden

Ook partner of vriend worden?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zoeken op Tour du ALS