Tour du ALS biedt je de helpende hand in je voorbereiding in de vorm van diverse klimclinics. Tijdens de verschillende clinics zul je, onder professionele begeleiding, trainen op allerlei belangrijke facetten. Andere belangrijke zaken als kleding, voeding, drinken, materiaal en meer worden op een informatiebijeenkomst besproken. De clinics zorgen ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt voor je Mont Ventoux uitdaging!

Klimclinics

De klimclinics zullen zich af gaan spelen op uitdagende heuvels in Limburg, de Eifel en de Ardennen en iedere clinic zal steeds iets zwaarder gaan worden. Dit alles natuurlijk onder het motto “samen uit, samen thuis”. Qua afstand zullen we iedere clinic tussen de minimaal 90 kilometer en maximaal 150 kilometer af gaan leggen. Dit om alle deelnemers uiteindelijk zo goed als mogelijk voor te bereiden op de uitdaging van het beklimmen van de Mont Ventoux.

Wanneer je wil deelnemen aan de klimclinics zal je minimaal aan deze vereisten moeten voldoende:
– Men staat ingeschreven om mee te doen aan Tour du ALS 2018.
– Men is reeds in training en gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen.
– Men is op tijd aanwezig en verschijnt aan de start op goed onderhouden materiaal. Denk hierbij niet alleen aan banden en remblokken, maar ook aan de ketting, tandwielen en derailleurs.

De data voor de nieuwe klimclinics zijn momenteel nog niet bekend.

Advies:
Wanneer je echt het onderste uit de kan wil halen bij de Klimclinics, maar ook tijdens je eigen trainingen, is het aan te raden om met een hartslagmeter te gaan trainen. Om 100% effectief met een hartslagmeter te kunnen trainen is het aan te raden om een inspanningstest te laten afnemen. Dit kan je eventueel gelijk laten doen wanneer je ook een fysieke keuring laat afnemen voor je deelname aan de Tour du ALS. Zowel de fysieke keuring als de inspanningstest zijn niet verplicht, maar wel met klem aan te raden.

Per weekend kunnen er maximaal 50 personen mee en VOL = VOL. De kosten bedragen € 35 per losse deelname of € 125 om aan alle 4 de weekenden mee te doen. Voor dit bedrag krijg je een leerzame en leuke dag met aan het einde ook nog een warme maaltijd, exclusief drank. Alle opbrengsten zijn voor Stichting Tour du ALS.