“Indrukwekkend” en “Ge-wel-dig” en “hartverwarmend” dat zijn toch wel de uitdrukkingen die vanaf donderdag veel te horen zijn! Iedereen die op welke manier dan ook betrokken was bij editie 6 van Tour du ALS is onder de indruk van wat er donderdag op de Mont Ventoux heeft plaatsgevonden! Het was ook een fantastische dag met veel kippenvel momenten. Een dag van verbinding en saamhorigheid met een lach en een traan!

Ook de dag na het evenement worden de krachten gebundeld. Deze keer door een grote groep vrijwilligers die begint aan de afbouw van wat ooit ” Village du départ” was. Het podium verandert weer in een logistieke trailer! En het feestterrein vol oranje in een saai geasfalteerd parkeerterrein! De bar is niet meer. De gezellige sfeer is samen met de gasten van donderdag enige tijd vertrokken. Vroeg in de opvolgende morgen de volgeladen trailer ook.

Zaterdag is ook een afbouwdag. Terwijl de karavaan van deelnemers, supporters en vrijwilligers huiswaarts keert, blijft een klein gezelschap achter om basecamp te ontmantelen! De overgebleven drank en disposibles, die doen denken aan de geweldige keuken en bar, worden geteld. Dozen en kratten gevuld met alle materialen. Met soms een korte pauze, want ook vandaag is het zinderend warm. En de wind… waar de Mont Ventoux beroemd om is, toont zich niet vandaag. Om 18.00 sluit de klep van de vrachtwagen en zit het werk erop. De tent is weer leeg en eigenaresse van de camping Carol komt gezellig even een praatje maken.

“Lekker rustig weer hè” zegt ze met een tevreden zucht! In de wetenschap dat ze ons volgend jaar weer zal ontvangen, want de camping voor editie 7 alweer vastgelegd! Maar nu verandert basecamp weer in de minicamping met 8 standplaatsen voor rustzoekers.

Vandaag neemt Tour du ALS afscheid van Mazan, met een laatste blik op de heldere top van de Kale Berg. Editie 6 ” Unstoppable together” was een fantastisch avontuur. Bedankt en tot volgend jaar!